2013. júl. 12.

Itt nem lesz kémkedés meg szivárogtatás!

Az orosz kémelhárítás csúcsrajár





Edward Snowden, az amerikai NSA egykori alkalmazottjának kiszivárogtatása a világon mindenkit minimum elgondolkodtatott. Az oroszok egyedi megoldással védekeznek a kémek és a kiszivárogtatók ellen.


A nemzeti-hős/aljas-áruló Snowden most talán Oroszországban van, persze az is lehet, hogy nem (UPDATE: DE, ott van!), mindenesetre az orosz Kreml biztonságáért felelős ügynökség meglepő, s első hallásra nem épp hatékony lépésre szánta el magát. Majd 500.000 rubel ( kb. 3,2 millió forint) értékben vettek nagyjából 20 darab ÍRÓGÉPET!

„A WikiLeaks botrány, Edward Snowden ügye, Medvegyev (Oroszország volt elnöke) 2009-es lehallgatása a G20 csúcstalálkozón, ezek mind-mind indokolták, hogy erősítsük a papír alapú dokumentációt az elektronikussal szemben.” mondta az FSO (Federal Protective Service) illetékese.
 Arról is beszélt még, hogy a papír alapú dokumentumoknak nincsen ugye távoli hozzáférhetősége, ami a külső hackelés szempontjából nagyszerű dolog. Az is szerencsés, hogy a papír alapú titkos iratok nem sokszorosíthatók olyan könnyen. Van ugyan egy scanner nevű találmány, meg vannak fényképezőgépek is, sőt egészen apró kém-kamerák is léteznek, talán erről az oroszoknak nem is kell sokat mesélni, de az illegális (és persze a legális) másoláshoz akkor is legalább személyes jelenlét kell ezen túl. Meg amúgy is. Nem kell ide modern technika, csak a baj van vele. 

(via BBC)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése